עץ, נייר בד ורקמה: העיצוב הייחודי של האזור הכפרי, הוא פרויקט שנוצר על ידי החברה בייג'ינג סאיסי בוי תרבות ואמנות ושות' בע"מ (החברה מזוהה ישירות עם מרכז חילופי התרבות הבינלאומי) והמכון לאמנות יפה שבסצ'ואן. בהתבסס על המחקר על משאבי תרבות כפריים של אקדמיות לאמנויות מנקודת מבט של עיצוב יצירתי בשנים האחרונות, הפרויקט נועד ליצור מחדש את אומנות הכפר ולזרז את ההתפתחות הכפרית. בעזרת חשיפת המסלול להחייאת תרבות הכפר, הפרויקט מציג את היופי האידילי של הכפר, ומסביר את "השינויים הגורפים" של הנוף הכפרי של סין בשלב הפיתוח המחודש.
הפרויקט מציג ארבעה נושאים נפרדים שבמסגרתם פורסמו סרטונים קצרים בפלטפורמות המאגר המקוון של מרכזי התרבות בסין בחו"ל, כחלק מקמפיין הקידום "שבוע התיירות והתרבות בסין", הפרוייקט מפורסם בערוצי המדיה כגון: אתרים-chinaculture.org, chinadaily.com.cn, ccdy.cn, ctnews.com.cn, אתרים הרשמיים של מרכזי התרבות בסין בחו"ל, וכן מגזינים להחלפת תרבות מבית ומחוץ לקידום הפרויקט.
מלאכת העץ הגדולה
במשך אלפי שנים השתמשו הסינים בעץ כחומר הבנייה העיקרי. העקרון הפילוסופי של הרמוניה בין האדם לטבע, המאפין את התרבות הסינית, הפך את מלאכת העץ לתחום רוחני. מבני עץ כמגורים מסורתיים קיימים בשפע בכפרים ברחבי סין והם המבנים הקדומים ביותר במסורת הסינית המגלמים את התרבות המסורתית. אומנות עבודות העץ בסין נותנת טעימה מהנוף התרבותי הכפרי שלה.
היצירה מחדש של נייר הדאי
מאן ג'או הוא כפר הממוקם בדרום-מערב סין אשר מייצר נייר בעבודת יד מזה 800 שנים. הנייר המיוצר בכפר נקרא נייר דאי ומקורו בחומרי הגלם המגיעים מיערות הגשם. שיטת ייצור הנייר בכפר זה נותרה מסורתית כפי שהייתה. ייצור הנייר הדאי משקף את החיבור הרוחני לטבע וליערות הגשם.
במהלך השנים המלאכה העתיקה הזו הומצאה מחדש. בעלי מלאכה, מעצבים, מתנדבים וסטודנטים באקדמיות לאמנויות הגיעו למאן ג'או, והתנסו יחדיו בעיצובים חדשניים. החניכים הגישו תוצרי עיצוב, והעניקו לנייר הדאי פנים חדשות בחיים המודרניים ובכך הצליחו להמציא אותו מחדש.
היופי של בד השיה
טקסטיל המיוצר בעבודת יד ידוע כרך, קליל ומושלם לשימוש בקיץ. ומכאן שם הבד –שיה, פשוטו כמשמעו "קיץ". בכפר פאן לונג, אשר במחוז צ'ונגצ'ינג בסין, נמצא בסיס הייצור המסורתי של בד השיה. הבד המגיע ממקורות טבעיים ובריאים מתאים לצרכים המודרניים של אורח חיים טבעי ואיכותי. מעצבים רבים מגיעים לכפר כדי לחקור ולהתנסות בטכניקות חדשות בשדות ובסדנאות. ובהשראת התהליך ממציאים אופני שימוש חדשים לאריג המסורתי. עיצובים רבים עם בד השיה, יוצרים אפשרויות אותנטיות יותר ליצירת אורח חיים מודרני.
פריחת הכפרים כפריחת הרקמה
למרות הריחוק הגיאוגרפי מהמרכז, אזורים אתניים רבים בסין התברכו במשאבים טבעיים ותרבותיים יקרי ערך. אזורים אלה התברכו גם באנשים פשוטים, סגנונות מלאכת יד ייחודיים, נוף ההרים ומים השופעים באורות וצללים בהירים. דפוסי הלבוש המגוונים והאקזוטיים ושירי העם המהדהדים ברחבי הארץ, מהווים השראה עבור מעצבים רבים מכל רחבי סין המגיעים להתרשם מהאוצר התרבותי של הכפרים. מגמות אלו בעידן המודרני מסייעות לפיתוח האזורים הכפריים, מעודדות חדשנות ותורמות להחייאת תרבות הכפר בסין.
למידע נוסף סרקו את הקוד או לחצו כאן