צו'ּ יִי (曲艺) הוא כינוי כולל למגוון אומנויות במה מקומיות ומסורתיות, של קבוצות אתניות רבות ושונות בסין. סוגה זו מקורה בספרות הפולקלור שבעל פה ובמוזיקה והשירה המקומית של המחוזות השונים בסין, אשר התפתחו בצורות שונות לאורך ההיסטוריה. על פי מחקרים ונתונים שנאספו מספר "אומנויות הבמה המסורתיות" הפעילות היום בסין הוא מעל לארבע מאות. שני המאפיינים האומנותיים הבולטים ביותר באומנויות הבמה הסיניות המסורתיות הן שירה ודיבור, כאשר היכולת לספר סיפור היא עיקרון מנחה בשתי היכולות. בין אומנויות הבמה הסיניות ניתן למצוא את אופרת בייג'ינג, סיאנג שנג (מעין סטנד אפ קומדי מסורתי), צליל הדרום, תוף הג'ינג יון ועוד. לקריאה נוספת בנושא אומנויות הבמה הסיניות לחצו כאן.
הסוגה האומנותית צליל הדרום 南音 (נַאן יִין), מכונה גם: "מוזיקת הדרום, נעימת הדרום, חליל הדרום, מיתרי הדרום, מוזיקת האדונים" ועוד. סוגה זו נחשבת לאחת מארבעת הקלאסיקות של המוזיקה הסינית המסורתית ועל פי רישומים היסטוריים זו היא בעלת היסטוריה של למעלה מאלף שנה. יש המכנים מוזיקה זו כאוצר תרבותי ואפילו כ-"מאובן חיי" בשל החשיבות התרבותית שלו. בשנת 2009 נכנסה סוגה זו לרשימת ה- יצירות תרבות מייצגות של מורשת תרבותית בלתי מוחשית- של אונסק"ו.
המבנה של יצירות צליל הדרום מורכב משלוש מרכיבים אומנותיים: סיפור (指), מוזיקה (谱) ושירה (曲). סוגה זו משמרת אלמנטים מהמוזיקה הסינית העתיקה, מוזיקה בודהיסטית, ומוזיקה משושלות הטאנג, סונג, יואן ומינג. הכלים המוזיקליים העיקריים בסוגה זו הם: פִּי-פָּה, חליל חלול (דוֹנג סִיאוֹ), כלי מיתר בעלי שלוש ושני מיתרים (סאָן סִיאֶן, אֶר סִיאֶן), רעשן קצב (פּאָי בָּאר) וכלי הקשה. הצורה האומנותית יכולה להיות מוצגת בכמה אופנים: אקפֶלה (שירה ללא ליווי מוזיקאלי), דואט, שירה וריקוד, סולו מוזיקאלי ואנסמבל.
על היצירה "מזמור למגדלור על דרך המשי הימית"
יצירה זו חוברה על ידי האנסמבל האומנותי של צ'וּאֶן ג'וֹאוּ לפני כשנתיים, בכיכובה של גברת ג'וּאָנְג לִ פְנְג (庄丽芬), זוכת פרס אדמונית העץ של אומנויות הבמה הסיניות המסורתיות. למרות שאין קו עלילתי ברור ביצירה זו, היא מתארת את השינויים שחוותה העיר צ'וּאֶן ג'ואו לאורך אלף שנים, שינויים שהושפעו רבות מעובדת היותה של העיר נקודת הפתיחה של דרך המשי הימית מסין למערב, בנוסף הוא מציג את התקוות של תושבי האזור לקראת המאה העשרים ואחת.
כתוביות: מנדרינית/ אנגלית.
על היצירה "לחישת הבָּמְבּוּק"
זוהי יצירה אינסטרומנטלית ללא שירה, כלומר שייכת למרכיב האומנותי הנקרא- פוּ (谱) –מוזיקה ללא שירה. מוזיקת הפוּ בדרך כלל באה לתאר דברים בעולם כמו נוף, פרחים, עשב ועונות השנה. ביצירה זו מבקשים המוזיקאים לשתף את קהל השומעים בצלילים מלאי החיים, העדינים והגמישים של גזעי הבמבוק הנעים ברוח.
הקטעים סופקו על ידי China Quyi Arts Association