לוח השנה הסיני מחולק ל-24 מועדי חמה (二十四节气). עונת הסתיו מחולקת ל-6 מועדי חמה החל מ-7 באוגוסט ועד ה-6 בנובמבר.
״העונות של סין״ (四季中国) היא סדרת טלוויזיה תיעודית בהפקת סוכנות הידיעות שינחואה ו-CNC. הסדרה בת 24 פרקים והיא בודקת את השפעת 24 מועדי החמה על סין העכשווית.
פרק 13: ״ראשית הסתיו״ (立秋 lìqiū)
מסמל את התקופה ה-13 בלוח 24 מועדי החמה. ראשיתה ב-7 באוגוסט וסיומה ב-22 באוגוסט. תקופה זו מסמלת את תום הקיץ וראשית עונת הסתיו. בימי ״ראשית הסתיו״ הטמפרטורות בסין מתחילות לרדת ועלי שלכת נושרים מהעצים.
במסורת הסינית, לתקופה זו יש משמעות רבה לחקלאים. ניתן להבחין בכך בניתוח שני החלקים שמרכיבים את הסימנייה 秋 שמשמעה סתיו.
פרוש החלק הראשון – 禾 הוא אורז, ופרוש החלק השני – 火 הוא אש; ביחד הסימנייה מסמלת את עונת המעבר בה האורז בסין מבשיל. במועד ״ראשית הסתיו״ אנשים ברחבי סין נוהגים לאכול אבטיח, שעועית ירוקה ופלפלים חריפים.
פרק 14: ״סוף החום״(处暑Chǔ Shu)
מסמל את התקופה ה-14 בלוח 24 מועדי החמה. ראשיתה ב-22 באוגוסט וסיומה ב-7 בספטמבר.
תקופה זו מסמלת את סיום (处 Chǔ) ימי הקיץ החמים (暑 Shu) ואת ראשית עונת הסתיו. בימי ״בסוף החום״ הטמפרטורות בצפון סין יורדות בהדרגה וישנו הבדל בעומס החום בין שעות היום והלילה.
לפי מסורת הרפואה הסינית, בתקופה זו יש לטפח את ה יין (Yin) בגופנו ולדכא את היובש. בימים אלה נהוג לאכול בסין ברווז.
פרק 15: אגלי טל לבנים (bái lù 白露)
מסמל את התקופה ה-15 בלוח 24 מועדי החמה. ראשיתה ב-7 בספטמבר וסיומה ב-22 בספטמבר.
תקופה זו מסמלת את המעבר מהקיץ לסתיו והיא מהווה עונת טיולים מצוינת בכל רחבי סין.
הימים עדיין חמים, אך בלילות הטמפרטורות יורדות ואגלי טל לבנים מצטברים על מרבצי דשא, פרחים ועצים. בתקופה זו נהוג לאכול בסין ענבים, בטאטות ולונגאן – קרוב משפחה של פרי הליצ׳י.
בדרום סין ובעיקר באזור נאנג׳ינג, מכינים יין אגלי טל לבנים, משקה דגנים מתקתק העשוי מאורז ודורה מותססים. גם לתה הירוק בתקופה זו יש ניחוח מתוק ועשיר.
פרק 16: נקודת השוויון הסתווית (秋分qiū fēn)
מסמלת את התקופה ה-16 בלוח 24 מועדי החמה. ראשיתה ב-22 בספטמבר וסיומה ב-7 באוקטובר.
היום הראשון של התקופה מסמל את יומו הראשון של הסתיו, בו היום והלילה שווים זה לזה.
ביום זה, המכונה יום השוויון, השמש חולפת בדיוק בנקודה בה מתלכדים שני מישורי הסיבוב של כדור הארץ – מישור המילקה ומישור קו המשווה.
לפי המסורת הסינית, ביום זה כוחות היין והיאנג נמצאים במצב מאוזן ובעבר חגגו בו את פסטיבל הפולחן לירח (חג אמצע הסתיו).
בימי נקודת השוויון הסתווית נהוג לאכול בסין בשר סרטנים וירקות עונתיים, המכונים ירקות סתיו (qiucai). תקופה זו מציינת גם את שיא פריחת החרציות.
פרק 17: טל קר (寒露Hánlù)
מסמל את התקופה ה-17 בלוח 24 מועדי החמה. ראשיתה ב-8 באוקטובר וסיומה ב-23 באוקטובר.
התקופה מסמלת את סיומו הרשמי של הסתיו. בעת הזריחה האדמה לחה ואגלי טל קרים נראים על העלים והפרחים. בימים אלה, הטמפרטורות בסין צונחות ואזורים רבים מתכסים בערפל.
בהתאם המסורת, אנשים רבים ברחבי המדינה נוהגים לאכול רימונים, פירות עצי עוזרד ויין העשוי מחרציות שעוזר למנוע את יובש הסתיו. לפי כתבים עתיקים, ליין זה סגולות רפואיות רבות והוא מאריך את ימי הנעורים.
טל קר הוא גם זמן טוב לדייג במים רדודים. לבסוף, זוהי תקופה מצוינת לטיולי הליכה בטבע, בין יערות ועצים בעלי גוונים צהובים ואדומים.
פרק 18: צינה יורדת – (שוּאָנְג ג'יאָנְג 霜降)
התקופה ה-18 בלוח השנה הסיני מתחילה ב-23 באוקטובר והיא מסמלת התקררות נוספת במזג האוויר וצינה אשר מתחילה לרדת על הארץ. זוהי התקופה האחרונה של הסתיו.