העיר האסורה הייתה ארמונם של קיסרי סין בתקופת השושלות מינג וצ'ינג (1416-1911). העיר האסורה ממקומת במרכז בייג'ינג. העיר היא "אסורה" מכיוון שהקיסרים שגרו בה לא התירו לאיש להיכנס אליה או לעזוב בלא רשותם. כיום שוכן בה "מוזיאון הארמון". מתחם העיר האסורה הכולל מבנים בעלי קרוב ל- 10,000 חדרים מרוהטים ומלאי פריטי אומנות, מהווה עדות שלא יסולא בפז לציוויליזציה הסינית.
העיר האסורה היא המודל החשוב ביותר לבניית ארמונות סינים קדומים, והיא מספקת תובנות לגבי ההתפתחות החברתית והתרבותיות של השושלות בסין. העיר כוללת מכלול מבנים אשר מדגימים את סגנון האדריכלות המסורתית של ארמונות בסין והוא מהווה מקור השראה לסגנונות אדריכלות ומבנים רבים בכל רחבי מזרח אסיה ומסביב לעולם.
המבנים הדתיים, ובמיוחד סדרת החדרים הבודהיסטים המלכותיים בתוך הארמון, ספגו מאפיינים רבים של תרבויות אתניות- לפיכך, הם מהווים גם עדות לאינטראקציה בין הקבוצות השונות: המנצ'ואים, בני האן, המונגולים והטיבטים מאז המאה ה -14.
כמו כן, בעיר האסורה ישנם יותר ממיליון אוספי מלוכה יקרים אשר שימשו את משפחת המלוכה ומספר רב של אוספי ארכיונים אודות טכניקות הנדסיות עתיקות. אלו מהווים עדות לתרבות החצר, ולחוקים שהיו נהוגים בתקופת השושלות מינג וצ'ינג. ארגון אונסק"ו הכריז על העיר האסורה כאתר מורשת עולמית בשנת 1987. (המידע לקוח מאתר אונסק"ו).
בתערוכה זו שצולמה על ידי הצלם הסיני המפורסם לי שאובאי (Li Shaobai 李少 白) מוצגת העיר האסורה תחת עדשת המצלמה והזווית היחודית של לי.

אודות הצלם:
הצלם לי שאובאי (Li Shaobai李少 白), נולד בעיר צ'ונגצ'ינג שבסין, בשנת 1942.
בשנת 1964, לי שאובאי החל את לימודי טכנולוגיית הרדיו, באוניברסיטת Posts and Telecommunications שבבייג'ינג.
משנת 1993 ועד כיום, הוא לקח חלק בצילומים שונים כגון: "צילום ההמונים", "צילום סין", "צילום והדמיה", "צילום דיגיטלי", "חיים דיגיטליים" ועוד.
כמו כן, הוא מצלם עבור מגזינים כמו: "הגיאוגרפיה הסינית הלאומית", "ציביליזציה".
לי שאובאי פרסם ספרים ומאמרים כגון: "החומה הגדולה" (עיתונות הנוער של סין, 2010), "העיר האסורה" (עיתונות הנוער של סין, 2011), "מבט מכריע" (עיתונות הצילום של ג'ג'יאנג, 2011), "הנוף בדרך" (הוצאת אנציקלופדיה של סין, 2011).
ספרים ומאמרים שהוא פרסם בשיתופי פעולה כוללים: "ערים תאומות – העיר האסורה", "ערים תאומות – החומה הגדולה" (הוצאת העיר האסורה, 2010), "גזור תמונות טובות" (הוצאת מכונות התעשייה, 2011), "לימוד הצילום של לי שאובאי" (צילום סין, 2010).
לי שאובאי לקח חלק בתערוכות כגון: "העיר האסורה המסתורית" (בייג'ינג, 1992), "הארמון הבלתי נראה" (בייג'ינג, 2007) "העיר האסורה" (שנזן, 2007).
חלק מצילומיו כגון: "החומה הגדולה" ו-"העיר האסורה" הוצגו בארצות הברית, צרפת, גרמניה, אסטוניה, שוויץ ומדינות אחרות.
**כל הזכויות שמורות למרכז תרבות סין בתל אביב הצלם לי שאובאי. אין לעשות שימוש בתמונות ללא אישור.