פרויקט "תיירות טובה לחיים טובים יותר" מציג מקרי בוחן של מאבק בעוני בסין באמצעות תיירות. הפרויקט, הכולל תערוכת תמונות וסדרה דוקומנטרית מציג מחוזות, אזורים אוטונומים, ערים וכפרים ברחבי סין שבעבר היו במצב עוני קשה והודות לתעשיית התיירות יצאו מהעוני וזכו לחיים טובים יותר.
מקרה מבחן צונג ג'יאנג "יד ביד לב אל לב"
צונג ג'יאנג היא דוגמא לפיתוח תיירות באמצעות החקלאות המקומית. במסגרת הפרויקט, הושתלו באזור זרחי פרחים פירות וירקות, לוטוס וכל טוב. במטרה להפוך את השדות הללו לחוות פנאי שתשמש את המבקרים לסיורים ולחווית קטיף עצמי של פירות וירקות. צעד זה הביא תעסוקה ל190 אנשים והוציא ממעגל העוני 51 משקי בית. בנוסף לפיתוח החקלאות, נדרש גם פיתוח נרחב של מערכת התשתיות, שיפור התנאים הסניטריים ומי השתייה. בזכות הוספת בתי האירוח ושיפור התנאים בצונג ג'יאנג, בשנת 2018 הגיעו לאזור כ-4000 תיירים חדשים להנות ממה שיש לה להציע. כך הצליח לשלב המודל של צונג ג'יאנג בין תיירות חקלאית לתרבותית ובאמצעות פיתוח הענפים הללו לשפר את איכות חייהם של המקומיים.
מקרה מבחן הייפינג יי
מחוז שויצ'נג שבפרובינציית גוויג'ואו הוא מקרה מבחן חדשני להפחתת העוני באמצעות יישוב מחדש. התכנית הכלכלית כללה "יישוב כפרי מחודש, בניית אזור נוף, פיתוח פארק תעשייה, תמריצי עיירה והוצאת אוכלוסיות מתוך העוני" ובמסגרתה אסף המחוז את האוכלוסיות העניות באזורים מרוחקים ובלתי מסודרים והשיב אותם מחדש במיקומים שונים. מודל מוצלח זה שזכה לשם "מודל הייפינג" פועל בשש חזיתות בו זמנית. החזיתות הן: גיבוש אסטרטגיה ברמה העליונה, השקעה בפרויקטים של דיור ממקורות מגוונים, מתן משרות יציבות בעזרת מפעלים, פתיחת עסקים חדשים עם תושבי הכפר כבעלי מניות, והפיכת נכסים קיימים לענפים הקשורים לתיירות.
הכפר הייפינג יי בן 1,000 בתי המגורים ממוקם בתוך עיירת התרבות הייפינג יי, ובה פארק תרבותי, רחוב קניות, מוזיאון הצליפות העולמי, מוזיאון המזכרות האדום ועוד. הכפר שוכן למרגלות ההרים, ומחולק לשש קבוצות בהתאם לשש התת-קבוצות אתניות של המיעוט יי: וו, ג'ה, נואו, הנג, בו ומו, המציגים את התרבות המסורתית של יי. כך המחוז ביצע בהצלחה את מודל צמצום העוני בהייפינג.