פרויקט "תיירות טובה לחיים טובים יותר" מציג מקרי בוחן של מאבק בעוני בסין באמצעות תיירות. הפרויקט, הכולל תערוכת תמונות וסדרה דוקומנטרית מציג מחוזות, אזורים אוטונומים, ערים וכפרים ברחבי סין שבעבר היו במצב עוני קשה והודות לתעשיית התיירות יצאו מהעוני וזכו לחיים טובים יותר.
מקרה מבחן כפר הואנג-לינג, מחוז ג'יאנגשי
כפר הואנג-לינג, "הכפר הקדום על הצוק" אשר במחוז ג'יאנגשי הוא מקום בעל היסטוריה של למעלה מ -580 שנה. לפני עשר שנים עזבו את הכפר יותר מ -180 משפחות ונותרו בו רק 68 משקי בית. בתים ריקים ושטחים חקלאיים נטושים נראו בכל מקום והכפר היה על סף התפוררות. כדי למנוע זאת, פותח מודל ייחודי לפיתוח האזור באמצעות שיתוף האוכלוסייה. במסגרת הפרויקט, תושבי הכפר השתלבו בתעשיית התיירות, לקחו חלק בתכנון ופיתוח העיר, שיפוץ הכפר העתיק והפעלת האזור הנופי. כיום הכפר העתיק, מקבל עד 30,000 חניכים מדי יום. 90% מתושבי הכפר הצעירים שעבדו בעבודות במקומות אחרים חזרו כעת לעבוד או להקים עסקים חדשים בכפר. ההכנסה השנתית לנפש של תושבי הכפר עלתה ל-35,000 יואן מ -3,500 יואן לפני כן (עלייה של פי 10!). בשנת 2017 מספר התיירים שביקרו בכפר הואנגלינג עבד את המיליון בפעם הראשונה ובשנת 2019 הגיע ל-44 מיליון תיירים ולמעשה הפך למוקד תיירות מאוד פעיל. מודל הואנגלינג שימש כמודל חדש של הפגת עוני באמצעות תיירות כפרית ובשיתוף האוכלוסייה בפיתוח האזורי.
מקרה מבחן כפר שנשאן, מחוז ג'יאנגשי "שירת בני התמותה בכפר המיסתורין"
כפר שנשאן אשר במחוז ג'יאנגשי ממוקם על גבול חואנג-יאנג, בנקודה הנמצאת בין הרים גבוהים וכמעט ללא דרכי גישה ליד אתר המהפכה החשוב של ג'ינגאנגשן . באזור חיות שתי קבוצות עיקריות: בני הכפר שנשאן ובני הכפר ג'ואושן. עד 2014, בעיית העוני באזור הייתה חמורה ביותר: לא הייתה דרך סלולה המובילה לכפרים, סביבת החיים הייתה מלוכלכת, התשתיות רעועות וההכנסה המקומית של התושבים הייתה נמוכה. מאז ננקטו מספר צעדים עיקריים להפחתת העוני ושיפור התנאים כולל פיתוח ענף התיירות, פתרונות אירוח, פיתוח תשתיות וכך עד שנת 2017 הצליח כפר שנשאן לצאת ממעגל העוני עם תוצאות מדהימות. בשנת 2019 ביקרו בכפר 320,000 תיירים והביאו להכנסה שנתית של 4.6 מיליון יואן. פרק זה עוקב אחר פנג שיה-יינג, תושבת הכפר המספרת על השינוי שעברה משפחתה.