פרויקט תיירות טובה לחיים טובים יותר מציג מקרי מבחן של המאבק בעוני בסין באמצעות תיירות.
מקרה מבחן גרנד קניון אנשי, מחוז חוביי, סין
אזור הנוף אנשי, באזור הר וולינג מחוז חוביי היה ידוע כאזור עני הסובל מתשתיות תחבורה לקויות ומחסור בתשתיות תקשורת בגלל מיקומו הגיאוגרפי. בחמישה כפרים באזור זה חיים סה"כ 7,456 משקי בית ובהם 30,088 נפשות. 2,812 משקי בית מתוכם, המונים סה"כ 9133 איש חיים בעוני. במסגרת פרויקט צמצום העוני באמצעות תיירות, השקיעה קבוצת חוביי השקעות תיירות ותרבות בבניית מחודשת באזור הנוף של גרנד קניון באנשי.
שני הפרויקטים הבולטים במסגרת התכנית היו פרויקט "כפר שבעת הכוכבים" ופרויקט "ענני הדרקון" (אתר מפורסם), כמו כן חברת ההשקעות הפיקה אירועים מיוחדים כמו הפקת מחזה "מנגינת סירת דרקון". בנוסף, נחרכו בתים ועליהם נבנו מגורים חדשים. הפרויקטים הללו יצרו הזדמנויות תעסוקה חדשות עבור המקומיים ואפשרו להם להרוויח הכנסה יציבה. בשנת 2019, האזור יצא באופן רשמי מרשימת האזורים העניים בסין.
מקרה מבחן וודאנג, בעיר שיאן, מחוז חוביי, סין
הר וודאנג הוא אתר טאואיסטי קדוש ומפורסם אשר סבל במשך שנים מאחוז גבוה של אוכלוסייה ענייה באזורו. בשנים האחרונות, נעשו מאמצים חדשים לשלב תיירות, תרבות וחקלאות על מנת להתמודד עם אתגר העוני. בין השאר השקיע האזור בעידוד המקומיים לפתוח עסקים של תיירות כפרית.
לצורך פיתוח בתי הארחה בנוסח וודאנג ושדרוג חווית התיירות השולמו פרויקטים רבים: בית הארץ המבורך, החצר האלמותית הבלתי נראית, פרויקט בית ההרים ועוד. במקביל הושקעו מאמצים לקידום מותגים, שימוש בתמריצי מדיניות, שיווק ממוקד, הזרמת מימון, וכן שיתופי פעולה עסקי ופרטי ושילוב תעשיית התרבות בעשייה התיירותית. כעת, קיימים בוודאנג 62 בתי אירוח באזור הנופי עם 590 חדרים ו -1082 מיטות.
שבט שלושת הערוצים באזור ייצ'אנג, מחוז הוביי, סין
אזור הנוף של שבט שלושת הערוצים ממוקם בכפר שיפאי בסמוך לנהר היאנגצה ולמרגלות ההרים. המאמצים הראשונים לצמצום העוני באזור ננקטו בתחום התחבורה: נבנו שש מעבורות תיירות סטנדרטיות, ואת רציפי שיפאי וסנדופינג, אשר שינו לחלוטין את חווית היציאה והכניסה לכפר. בנוסף, הרשויות יצרו הזדמנויות תעסוקה חדשות עבור המקומיים בענף התיירות. נכון לעכשיו, יותר מ- 60% מתושבי הכפר באזור הנוף עוסקים בתחומים הקשורים לתיירות. בהוסטלים המקומיים של הכפריים יש יותר מ -1,500 מיטות וכ -10,000 מקומות ישיבה בחדרי האוכל.
במקביל, הושקעו מאמצים גם בתחום החינוך: תלמידים ממשפחות עניות קיבלו סיוע כלכלי בלימודיהם, והמקומיים הועסקו בחברות שונות על מנת להעלות את רמת ההשכלה שלהם וכן להגדיל את הכנסותיהם. בתהליך של 23 שנים, הפך אט אט שבט שלושת הערוצים למוקד תיירותי ברמה לאומית עם אוכלוסייה משגשגת.