פרויקט תיירות טובה לחיים טובים יותר מציג מקרי מבחן של המאבק בעוני בסין באמצעות תיירות.
מקרה מבחן שאנצ'ו סילו- כפר ביי-יינג, סנמנקסיה סיטי, פרובינציית הנאן, סין
מערות הסילו של שאנזו הן בין מגורי המגורים העתיקים ביותר בסין ובעולם. המערות נפתחו לציבור בשנת 2016 ומאז קיבלו את פניהם של 800,000 תיירים בשנה בממוצע, עם הכנסות תיירות שנתיות של 25 מיליון יואן. זאת כתוצאה מתהליך השתלבות ושיפור בתעשיית התיירות באזור. אזור הנוף וכפר ביי-יינג כחלק מהמאמצים, נתנו עדיפות להעסקת אוכלוסיות עניות לעבודה בעסקים, ובמקרים מסוימים ליצור מקומות עבודה עבורם. מאז 2016, ב"סמטת מאה הטעמים" באזור העסיקו 96 תושבים מכפר ביי-יינג לעבודה במסעדותיה; ברחוב מאה אמנויות העסיקו 69 תושבים בעסקי קמעונאות, ומחלקות התברואה והאבטחה סיפקו משרות ל -216 תושבי הכפר. בכפר ביי-יינג עם אוכלוסייה של כמעט 1,000 איש, כמעט בכל משק בית ישנו בן משפחה המועסק בענף התיירות. כפר ביי-יינג השיג הכנסות שנתיות מהתיירות בסך 4 מיליון יואן. תושבי הכפר הרוויחו 4,000 יואן לנפש בשנה באמצעות תיירות כהכנסה נוספת. פרויקט זה הוציא את כל בני הכפר ממעל העוני- כך נראים 100% הצלחה.
"פארק מאה הצמחים" כפר שינפינג, מחוז הנאן, סין
ב"פארק מאה הצמחים" אשר בכפר שינפינג היו בעבר 10 קבוצות של תושבי הכפר, ביניהם 75 משפחות עניות. כל אלו התגוררו בתעלות שהתפזרו בשטח של 12 קמ"ר. בנובמבר 2014 חברת המדע וטכנולוגיה חקלאית של סנמנקסיה באיקאויואן בע"מ אימצה מודל השקעה חדש בפארק על ידי ניצול משאבי "מאגר התרופות הטבעי" של האזור ואימוץ מדיניות "חברה, משק בית חקלאי, בסיס שתילה". החברה עשתה שימוש בשטחים חקלאיים, הכשירה את תושבי הכפר כעובדים מיומנים, פיתחה תעשייה צמחית עם מאפיינים מיוחדים והשקיעה ברשת מכירות. יותר מ -1,000 אדמות חקלאיות של הכפר, הוקצו לפיתוח תרופות צמחים ופרחי לבנדר. באותו הזמן 28 בתי הכפר שופצו והפכו לבתי תה, חנויות עתיקות, חנויות יין, חנויות טופו וכו'. כך הפך הכפר שינפינג לפארק אקולוגי לאומי לרפואה סינית מסורתית עם סביבה יפה ומתקנים מודרניים, המשלב חקלאות אקולוגית, סיור ופנאי, טיפולי בריאות עם רפואה סינית, חוויות תרבות עממיות ותיירות נופש. בסוף 2018 כל תושבי הכפר שינפינג יצאו רשמית ממעגל העוני.
אזור הכפרים של אזור גושי, מחוז הנאן, סין
מקרה המבחן של הכפרים באזור גושי מראה כיצד חברות מבוססות יכולות לסייע לכפרים עניים באזור לשגשג. באזור הנוף של הר מערב ג'יואווה, 300 משקי בית (שמנו סה"כ 800 איש) הוצאו ממעגל העוני בעזרת תעסוקה במפעלים הסמוכים, מימון, העברת קרקעות והכנסת לוגיסטיקה של מסחר אלקטרוני. באזור הנופי של אגם הואייאנג, 200 משקי בית (567 אנשים) יצאו ממעגל העוני באמצעות אפיקי תעסוקה חדשים, פיתוח שיטות חקלאות, העברת קרקעות ועבודות עיבוד האדמה. העיירה שיאושה מינגיוואן סייעה ל- 234 משפחות עם 732 אנשים למאת ממעגל העוני על ידי העברת קרקעות, תעסוקה וחלוקת דיבידנדים לתושבי הכפר כבעלי מניות. הפארק האקולוגי ג'יוצ'ונגביי סייע ל -4,880 נפשות לצאת מעוני באמצעות אפשרויות תעסוקה מקומיות, חלוקת דיבידנדים לתושבי הכפר כבעלי מניות, מימון, העברת קרקעות ואיסוף חזירי הכפר לצורכי גידול ומכירה. סך הכל 3,019 משקי בית עניים בעלי 9,015 נפשות, יחד עם 14 הכפרים העניים המרכזיים ברחבי המחוז, יצאו ממעגל העוני בזכות השתלבות בתעשיית התיירות.