פרויקט תיירות טובה לחיים טובים יותר מציג מקרי מבחן של המאבק בעוני בסין באמצעות תיירות.
האזור האוטונומי הטיבטי גאנזה, מחוז סצ'ואן, סין
המחוז האוטונומי הטיבטי גאנזה נמצא במערב סצ'ואן, בנקודת מפגש בין 4 מחוזות: סצ'ואן, יונאן, טיבט וצ'ינגהאי. במחוז יש שלושה שדות תעופה אזרחיים: שדה התעופה קנגדינג, דאוצ'נג יאדינג וגארזה גיסר. כדי לצמצם את העוני המאפיין את האזור, פועל גאנזה בשנים האחרונות באופן נמרץ כדי לפתח את תחום התיירות. זאת באמצעות בניית מותגים, שילוב בין התעשיות השונות, יצירת מנגנון חלוקת תועלת, שיפור מערך התכנון, פיתוח תיירות עירונית וכפרית ויצירת הזדמנויות תעסוקה חדשים לתושבים החיים מתחת לקו העוני.
בחמש השנים האחרונות הייתה עליה של 150% במספר המבקרים במחוז עם צמיחה שנתית ממוצעת של 27.26%. נמל התעופה גסאר, שנפתח בשנת 2019, היווה גם הוא נקודת ציון משמעותית בפיתוח התיירות באזור. כ- 33.17 מיליון תיירים ביקרו בגאנזה וההכנסות מענף התיירות הגיעו ל 36.6 מיליארד יואן. במחוז גאנזה יש כעת 57 אזורי נוף, המשמשים לאתרי נופש, 21 סוכנויות נסיעות, מעל 5000 בתי מלון ולמעלה כ-34,000 (!) עסקים בתחום התיירות פועלים היום בגאנזה.
באשן גרנד קניון בעיר דאז'ו, מחוז סצ'ואן, סין
באשן גרנד קניון אשר בעיר דאז'ו הוא הישוב היחיד בסצ'ואן בו חיים בני המיעוט האתני טוג'יה. במקרה של באשן, הנוף המשגע הוא המפתח למודל צמצום העוני באמצעות תיירות. באשן למעשה מדגימה מודל פיתוח תיירותי תוף התמקדות במשאבים הטבעיים ובאזור הנופי כנקודת מוצא. על פי המודל החדש, באשן מציעה חוויית תיירות משודרגת המשלבת בין תרבות, ספורט, מרפא ואקסטרים ימי. המודל כלל מספר צעדים עיקריים: אחזקת מניות על ידי השקעת משאבים, עידוד הפעילות העסקית באמצעות סיוע כלכלי, יצירת הזדמנויות תעסוקה, פיתוח הקשרים בין מגזר החקלאות לתיירות, וכן בין מגזר התרבות והתיירות, הרחבת פרויקטי דיור.
כתוצאה מכך, אחוז התושבים העניים באזור ירד משמעותית מ-91,000 שחיו מתחת לקו העוני בשנת 2014 ל-2,000 תושבים בלבד בשנת 2019. למעשה, 102 כפרים יצאו לגמרי מרשימת הכפרים העניים באזור וההכנסה לנפש של האוכלוסייה הכפרית עלתה ל -2,100 יואן. המקרה של בשאן הראה שגם באזורים הרריים עם תנאים קשים, אפשר לנצל את היתרונות לטובת תיירות, לצאת ממעגל העוני ולהביא לצמיחה מחודשת של האזור.